Hírek

Érkezik az új Office 2024?

Érkezik az új Office 2024?

Meglepő hírt közölt a Microsoft hétfőn a következő generációs irodai szoftvercsomagjáról. Ezek szerint ez

Nem csak az Office 2024-es alkalmazások lesznek elérhetők előfizetés keretében, hanem a cég úgynevezett klasszikus módon csomagokat is árusít egyszeri licencdíj ellenében.

Ez a fejlemény azért meglepő, mert két évvel ezelőtt a Microsoft bejelentette, hogy megszünteti az önálló szolgáltatást
Office szoftvercsomagok kiadása. Akkoriban a cég bejelentette, hogy a Word, Excel és PowerPoint alkalmazásokat tartalmazó szoftver a jövőben kizárólag a Microsoft 365 előfizetés részeként lesz elérhető.

Az új, teljesen önálló Office 2024-hez a Microsoft a vásárlástól számított 5 évig frissítéseket biztosít. Ez utóbbi azt jelenti, hogy bár a szoftver ezen licencen túl is használható, idővel veszélyessé válhat, mert az újonnan felfedezett biztonsági lyukakat már nem javítják ki.

Érdekesség, hogy a Microsoft azt mondta, hogy a 64 bites verzióval egy időben kiadja az új Office 32 bites verzióját is. Ez azért furcsa, mert a cég még a Windows 11 32 bites verzióját sem adta ki, a Windows 10 támogatása pedig jövőre megszűnik. Emellett a Windows-os verzió mellett az irodai szoftvercsomag új verziója is megjelenik macOS-en.

Mi a pontos költség
A Microsoft még nem fedte fel az Office 2024-et, de azt mondta, hogy az árak hasonlóak lesznek az előző verziókhoz képest.

Related Posts